sunnuntai 18. maaliskuuta 2007

(puu)villatakki


Tein ensimmäistä kertaa villatakin. Oikeammin kyllä puuvillatakin, mutta se kuulostaa hölmöltä. Tällä kertaa ei mitotuksen mukaan tarvinnut tehdä suurinta kokoa, mutta olisi pitänyt kai tehdä vielä pienenpi. Takin tekeminen tuli aloitettua maaliskuun alussa, lempparilangastani Samoksesta. Ohje löytyy Novitan kevät 2006 -lehdestä, takissa ja hihoissa on perinteisesti taas 10 cm lisää pituutta.
Ehkä tämä tekele kuvaa tekohetkeään - kaikki on pielessä :( Takki roikkuu, loipottaa, siinä on liian leveät hihat ja kainaloissa on liikaa tauhkaa, alareuna ei pysy kuosissaan, väri on valju, kaulus on jotenkin omituinen, ja kuvankin ottaminen epäonnistui.
Täytyy testikäyttää töissä huomenna (kerjätä kehuja ja vastakkaisia mielipiteitä), tai sitten lahjoittaa tämä jollekin.
Mitähän ihmettä sitten seuraavaksi tekisi? Olisikohan ompelusten vuoro... Kankaita on kertynyt fleecetakkia, housuja, hametta ja talvitakkia varten. Mutta ompelukoneen käyttö sohvapöydällä telkkarin äärellä ei ehkä ole ergonomisesti hyvä ratkaisu...

4 kommenttia:

Ursula kirjoitti...

Neuleen pinta ja monivärinen lanka näyttää tosi kivalta. Minkälainen tuo kuvio oli tehdä? Eli vaatiiko paljon keskittymistä?

Väriä ja kokoa taida kommentoida nähtyäni takin livenä. :)

Kangaskasa kirjoitti...

Minusta takki näyttää todella hyvältä!!!

sannas kirjoitti...

oikealla puolella: oikein-nurin-oikein ja kolme nurin.
paluumatkalla nurjalla puolella: oikein-nurin-oikein ja kolme nurin, eli ihan samaa.

Hyvin yksinkertainen siis ja helppo tehdä luennolla, telkkaria katsoessa, nukuksissa, jne :)

sannas kirjoitti...

Käytännössä tuo neule oli oikeastaan kolme oikein, kolme nurin -joustinneuletta (jossa keskimmäiset oli sitten ainaoikein-neuletta), mikä varmaankin venytti olkasaumoja. Kun ompeli olkasaumoihin ja niskaan kanttinauhaa (tai mikä tuo joustamaton puolisenttinen nauha nyt olikaan taas nimeltään), takista tuli ehkä käytettävä. Ainakaan ei enää tule apinatunne hihojen valuessa polviin.

Selvästi tämä kappaleiden neulominen yhteen tekee olkasaumoista paljon ompelemista joustavanpia. Pitänee ostaa lisää kanttinauhaa tulevaisuuden varalle tai ommella olkasaumat tiukasti kapaleita yhteenlaitettaessa. Yritän vaan vältellä neulankäyttöä...