lauantai 3. maaliskuuta 2007

Korvaläpällinen huopahattu


Syksyllä 2004 Novita palkitsi kaikki huovutusta aina halunneet, mutta sitä liian työläänä pitäneet Huopanen-langalla. Todella hieno idea, että huopatyönsä voi tehdä kutoen ja pesukoneessa huovuttaen! Ensimmäiseksi tuli kokeiltua Novitan syksy 2004 -lehdessä ollutta korvaläpällisen hatun ohjetta. Muuten tuli hyvä, mutta korvaläpyt jäivät vähän turhan taakse, kun en huomannut venuttaa niitä eteenpäin hatun tullessa pesukoneesta.

Koska hattu näytti ihan kypärältä, tein siihen tupsun. Tupsu on helppo vaihtaa, sillä se on vain yhdellä solmulla kiinni hatussa.

Tuli tehtyä myös samassa lehdessä olleet tossut, mutta ne on jo käytetty puhki, paikattu, ja käytetty puhki uudestaan. Tein lyhyemmät varret kuin mitä ohjeessa oli, jotta tossut olisi helppo laittaa jalkaan.

Lapastenkin tekoa tuli kokeiltua, mutta pesukoneesta tuli ulos tumpelotumput: peukalo oli keskellä kämmentä ja pyöreä ja pullea. Tumput näyttivät tavattoman hassulta, eikä niistä raskinut tehdä oikeita tumppuja arkikäyttöön. Tumpelotumput saivat muun käytön: töissä voi tarjota tumppua jollekin tumpelolle sovitettavaksi kämmäilyjen jälkeen.

Suurkiitokset Novitalle Huopasesta!

Ei kommentteja: