lauantai 3. maaliskuuta 2007

Päähänpiston toteutus - ja blogin perustamissyy

Oikeastaan, kaverit kehoittivat perustamaan neuleblogin tämän pähkähullun idean toteuttamisen jälkeen. Viimevuotinen iltapuku oli omasta mielestäni niin hieno, että sitä on vaikea ylittää, joten piti siis tehdä "jotain aivan muuta". Päätin siis kutoa itselleni iltapuvun.



Ohjetta minulla ei ollut, vaan puku syntyi omasta visiosta kokeilemalla, ja muutaman kerran piti vähän purkaa. Onneksi tajusin, että tämä pitää aloittaa ylhäältä eikä helmasta :) Puku on neulottu 10-pyöröpuikoilla Novitan Rustika-langasta, jota kuilui noin 1,4 kiloa. Pystysuuntaan nurjalle puolelle piti ommella kahdeksan kaitanauhaa, muuten koko höskä olisi valunut nilkkoihin. Yläreunassa ja olkaimien sisällä on 5 cm leveä kuminauha. Kerrankin puku, johon oli helppo pukeutua ja jossa oli lämmin ;)

Hihaverkko on oikeastaan bolero, ja se on virkattu Novitan Malibu-langasta. Periaatteessa oli tarkoitus tehdä Novitan kesä 2006 -lehden ohjeen mukaan, mutta en tajunnut että ohjeessa boleroa ei tehtykään pyöröneuleena ranteesta ranteeseen, ja tajusin sen vasta kun olin jo toiseen hihaan asti päässyt. Sitten piti laskea ja laskea, että sai tehtyä kavennukset samoin kuin toiseen oli tullut tehtyä levennykset. Selkäosasta tuli myös vähän turhan pitkä, joten bolero tuppaa putoamaan selkäpuolelta alas.

7 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Juu, mutta mä haluaisin edelleenkin nähdä semmoisen kapean vartalonmyötäisen version tästä :)

sannas kirjoitti...

Ensi vuonna sit? ;)

Kristiina kirjoitti...

ok-ok-ok *oottaa* ;)

Pikku- Kettu kirjoitti...

WAU!

Hansu kirjoitti...

Voi hitsi, katsoin eka "ei voi olla totta" ilmeellä, mutta toihan on tyylikäs!

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea! Eikö tuossa tullut liian kuuma, kun minulla on aina hiki ihan tavallisessakin juhlapuvussa alushameiden ja muiden lisäosien takia...

Mikä tuo punainen nauha on, jokin ylioppilaskunta?

sannas kirjoitti...

Kiitoksia kehuista :)

Ei tullut kuuma, vannealushame auttaa pitämään vähän viileänpänä. Tein myös vuorisilkistä aluspuvun, joten ei ollut tuo villalanka suoraan ihoa vasten.

Punainen nauha (valkoiset reunat)on teekkarinnauha, eli juurikin ylioppilaskuntajuttuja.