sunnuntai 2. elokuuta 2009

Korvistehtailua

Viime viikolla tyhjentelin helmikassiani ja hankin täydennyksiä, jotta saisin jotain koruja pitkästä aikaa valmiiksi asti. Aloitin korvisten tekemisellä, sillä ne ovat pieniä ja ennen kaikkea valmistuvat äkkiä. Harjoittelin hopealangan taivutusta ensin NaNasta joskus ainakin vuosi sitten ostamiini lapis latsuli -lättänöihin ja sitten käsityömessuilta hankittuihin sodaliittipalloihin, jotka jätin aiemmin tehdystä kaulakorusta yli juurikin korviksia varten. Periaatteessa jälkimmäisissä langan kuuluisi olla kiinni pallossa, mutta ei se millään suostunut. Luulen, että tuo 1 mm hopealanka on liian paksua, 0,8 mm paksuinen taipuisi helpommin.

Valssikurssilla tehdystä tyllipainetusta hopealevystä riitti myös korvakoruiksi. Nämä riippuvat kolmiot eivät ole saaneet kanamunapatinointikäsittelyä, saa nähdä jaksaako moisen joskus niille tehdä. Se tosin vaatii uuden kiillotustavan keksimisen, koska ero ei ole suuri. Kaiken hopealankavääntelyn lisäksi piti tehdä välillä jotain vähemmän sormia rasittavaa, eli helmien pujottelua vaijeriin: hematiittirinkulat löytyivät helmilaukusta jonkun heräteostokerran jäljiltä, mutta pienet riisinjyvähelmet kuuluvat täydennyshankintoihin (kaulakorusta kohta ;)

Hematiittihelmien lisäksi on tullut kaupoista haalittua laavasta tehtyjä helmiä. Täydennysostoretkellä Villihelmessä löysin Hill Tribe -tyyppisiä korupiikkejä. Tavattoman pehmeitä väännellä, ainakin verrattuna tuohon milliseen hopealankaan, korviksia tehdessä pelotti, että piikki menisi poikki. Koukukseen nämä saivat joskus aiemmin samoin Villihelmestä ostetut koristeelliset korviskoukut. Littanoiden ja pyöreiden laavahelmien lisäksi olen Thuja Designista
jonkun kurssin yhteydessä ostanut korviksia ajatellen pyramiidimaisia laavahelmiä, joista nyt tuli tehtyä kahdenmittaisia korviksia.

Hieman tuo pyramidin huippu kärsi, olisi pitänyt käyttää ohuempaa lankaa, mutta sitä ei ollutkaan kassissani, enkä malttanut odottaa. Jotenkin tuo kivikin näyttää ruskeammalta kuin pallurat, joten ehkä nämä ovat lopultakin tuomittu käyttämättömiksi, mutta saa nyt nähdä. Kaikenmallisten laavahelmien joukosta löytyi myös pyöreitä helmiä. Villihelmestä hankittujen pikkuhopeahelmien joukosta löytyi pari kalottia, jotka päätyivät hatuiksi näille palloille. Toiset koristeelliset korviskoukut päätyivät myöskin näihin. Langanvääntelykin alkoi sujua: alaspiraaleista tuli jo melko tyydyttäviä, mutta yläreunan lenkki vaatii vielä harjoittelua. Pihtien jäljet kaikissa ovat hirveitä, ehkä vielä joskus opin ;)

Ei kommentteja: