perjantai 6. toukokuuta 2011

Vastaväriversio

Tein kolmisen vuotta sitten pitsisen villapaidan. Siinä on yksi suuri vika: se on väärän värinen! Pitkään olen haaveillut vastavärin käytöstä ja vuosijuhlien jälkeen sain viimein aikaiseksi kaivaa ohje taas esiin. Ensimmäinen ongelma olikin sitten täysin perinteinen: Novita on lopettanut lempilangastani (Wool) haluamani värin! Haloo, kuka nyt poistaa värikartasta aina luotettavan mustan?!?


Kävin Soukan Menitassa. Sieltäkään ei kovin montaa mustaa 3,5 puikoilla neulottavaa mustaa täysin villaista lankaa löytynyt (Ohje siis Novitan lehdestä vuodelta 2008). Koska edellisen paidan kanssa oli väriongelma, en lähtenyt tinkimään tällä kertaa langasta yhtään. Ostin sitten kallista italialaista Inca baby alpaca -lankaa. Tätä paitaa ei sitten pestä pesukoneessa, mutta ei villapaitoja niin usein tarvi pestäkään. Lanka on aivan taivaallisen pehmeää ja lutuista.



Tein paidan hihoista pikkaisen lyhyemmät verrattuna edelliseen, jonka hihoja pidensin ehkä pikkaisen liikaa. Parasta paidassa on hieno kaula-aukko, joka syntyy pitsikuvion myötä. Välissä pitsin teko alkoi hyydyttää ihan tuhottomasti, joten paita päätyi nyt takatalven lämmikkeeksi, juuri sen loputtua. Tosin ensimmäinen viivästyksen syy oli se, että unohdin aloittaa kaula-aukon teon ohjeen mukaisesti neljä senttiä ennen kainaloaukkoja (neuloin taas pyöröpuikolla mahdollisimman paljon saumojen ompelemisen välttämiseksi). Siispä jouduin purkamaan puolet takakappaleesta. Moisen jälkeen menee aina vähän into jatkaa työtä.

Ei kommentteja: