sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Business look

Kaikki vanhat villapaitani ovat jollain lailla raidallisia tai muuten rentoja. Ehkä olen kyllin vanha tekemään jotain enemmän virallisennäköistä lämmikettä. Alkuvuonna tuli katseltua Modan (1/2008) kannessa ollutta villapaitaohjetta "sillä silmällä", mutta siinä oli monta vikaa: korkea kaulus ei oikein sovi minun keholleni (tulee kuuma) ja pitsikin oli aika levottoman oloista. Sitten postilaatikkoon kolahti syksyn 2008 Novitan lehti, ja siinä oli tämä erityisesti kauluspaidan kanssa hyvältä näyttävä villapaita. Koska laatikoihin oli kertynyt kamala kasa Novitan Wool -lankaa luonnonvalkoisena, päädyin valitsemaan Novitan Windin sijaan siis Woolin. Nyt seuraavaa puuhan kohdetta etsiskellessäni löysin sitten täysin saman ohjeen tälle paidalle, mutta Wool-langasta tehtynä, Novitan talvi 2006 -lehdestä ;) Tuolloin olen skipannut koko ohjeen täysin.

Oikeasti tämä pitsi on todella yksinkertaista, mallikerta on vain 14 silmukkaa leveä ja 4 kerrosta korkea. Mutta aikaa meni kyllä ihan riittoisasti, koska piti olla aika tarkkana, ettei silmukoita tipu. Todella näyttäviä pintoja saa siis aikaiseksi ihan pienilläkin palasilla, kunhan toistoa on sopivasti.

Sain nimipäivälahjaksi toisen Erika Knightin kokoaman kirjan täynnä kudottuja pintoja: Knit & purl stitches. Täytyy vielä hieman kerätä rohkeutta, että lähtee itse kehittelemään täysin omia teoksia :) Tällä hetkellä kivat raitoja ja pilkkuja tuottavat langat ovat vieneet voiton pinnoista ja pitseistä.

Ei kommentteja: