maanantai 14. joulukuuta 2009

Lahjoja syksyn varrelta

Syksyllä tuli tehtyä muutama synttärilahja, jotka unohtui blogata. Tämä tuli tehtyä vauhdilla. Onneksi oli jossain tylsässä tiedotustilaisuudessa tullut piirreltyä ruutuvihkon reunaan iso kasa pieniä neliönkokoisia malleja riipuksiksi ja suurennettua ne kolmin- ja nelinkertaisiksi. Riipus tuli tehtyä 1,2 mm hopealangasta ensin sahaamalla osat ja sitten juottamalla ne kasaan juotospastalla. Lopuksi hakkasin riipuksen littanaksi ja pujotin 1mm mustaan naruun (jota on paljon jäljellä). Se on ihan kantajansa näköinen ja hyvin käytössä :)

Toinen syksyn synttärilahja on 0,8 mm hopealevystä sahattu sormus, johon Thuja designin emaloinnin jatkokurssilla tuli ensin porattua viisi reikää ja sitten harjoiteltua ikkunaemalointia (muut kurssin tekeleet ovat vielä viimeistelemättä). Ikkunaemalointi oli ihan kivaa, mutta olisi pitänyt huomata laittaa emali työn nurjalta puolelta. Nyt jäi vähän lasihiutaleita reikien viereen, ja niitä piti sitten hioa pois, jolloin pinnasta tuli mattamainen. Sormuksessa ikkunan väri ei välttämättä edes näy, kun valo ei pääse kulkemaan ikkunan läpi, mutta helpompaa tuo oli kuin kivenistutus ;)

Pakkasten tullen yksi pää tarvi myös etukäteisen joululahjan: pipo tulee tarpeeseen, kun pakkasta on nyt kymmenisen astetta. Saisi vielä vaan tulla sitä lunta :) Pipo on vitosen puikoilla Novitan Isoveljestä neulottu 3 oikein 3 nurin, ja aluksi siinä oli 84 silmukkaa, mikä ei kyllä mene ihan kivasti tasan kavennuksia ajatellen, mutta 72 silmukkaa oli liian vähän.

Sitten taas tonttuilemaan, tänä vuonna tulee kiire!

Ei kommentteja: