perjantai 26. joulukuuta 2008

Lisää joululahjoja

Pienissä villapaidoissa on se kiva, että ne valmistuvat äkkiä :) Pyöröneuleena tehty paita tarvitsi vain pari noin kahdeksan silmukan levyistä saumaa kainaloissa, joten viimeistelyäkin oli olemattomasti. Ohje on Dropsista, mutta edellisen paidan kaula-aukon jättimäisyys ei ollut hyvä, joten tein tähän pienemmän kaula-aukon ja korkeamman kauluksen, jotta kylmillä lattioilla konttaajan kurkku ei palellu (poikaa kun ei haittaa lainkaan pään yli vedettävät vaatteet, ne on pikemminkin hauskoja ja naurattavia). Lanka oli Tallinnassa Liann-Löngadista, joka oli oikein kivanoloinen lankakauppa: Italialaista Super Trekking -lankaa, joka piti kutoa 2,5 puikoilla. Tämä lahja valmistui ekana ja vikana: meinasin unohtaa hankkia napit!

Kärjestä aloitettujen villasukkien neulominen (Novitan Talvi 2008 -lehdestä ohje) on paljon hauskempaa kuin perinteisesti päin tehdyt villasukat. Nämä on tehty Novitan Nalle Syksystä, tuli oikein jouluiset. Vaikka Novitan sivuilla on senttimitat eri kokoisille kengille, jotta voi yrittää tehdä oikeankokoiset sukat sovittamatta, ei noista ihan oikeankokoiset taaskaan tulleet. Yritin edellisistä kyllä arvioida, paljonko lisäsenttejä tulee kantapään kohdalla, mutta koska nämä on myös vähän leveämmät kuin edelliset sukat, sukista tuli vähän isot. Mutta pesussa sitten kuiteskin vähän kutistuu, ja sisällä ilman kenkiä käytettynä ei pieni ylimitta haittaa ;)

Pitkävartisia palmikollisia sormikkaita on tullut jo parit tehtyä, ja ensimmäiset nähdessään tämän lahjan saaja oli silleen "mulle kans" ;) Piti sitten tietty tehdä, ja lankalaatikosta löytyi jopa kaksi kerää viininpunaista Woolia, eli juuri sopivasti näitä Novitan Syksy 2007 -lehdessä olleita sormikkaita varten. Tänä pimeänä lumettomana talvena vaan kaikista valokuvistakin tulee mustia, eikä väri oikeasti näytä ihan tuolta. Sormikkaiden tekeminen ei ollut ihan yhtä kamalaa kuin varvassukkien varpaiden nysvääminen ;)

Lisäksi tuli vielä tehtyä kasa hedelmäpusseja kaupan muovipusseja korvaamaan. Näistä tuli sitten vielä lisätilaus ;)

Ei kommentteja: