perjantai 26. joulukuuta 2008

Joulutonttu

Joululahjat valmistuivat tontulta jopa pari päivää ennen joulua, joten aikaa jäi tonttuiluun. Ensin tein alla olevan pannan, katsoin virkkuumallia Novitan syksy 2008 -lehden lippalakista. Ihmettelin kyllä pitkään kohopylväiden tekemistä, google ja käsityöblogit auttoivat (ja seitsemännellä lukemisella olihan se ohjeessakin, mallivirkkaksen kohdalla ihan heti alussa kerrottuna, muttei ennen ohjeita olevassa virkkuulyhenteiden listassa ;)

Tarkoitus alunperin oli tehdä ihan ohjeenmukainen lippalakki Novitan Mambo-langasta, mutta jotenkin lähdin virkkaamaan kaksinkertaisesta langasta, ja eihän piposta sitten tullut löysää lippistä, vaan hassu hiippalakki. Mahtuupahan tukka sitten nutturalle pään päälle pipon sisään tarvittaessa :)

Tämä paksu lanka on Tallinnasta, mutta en muista enää mistä kaupasta, vyöte meni sekaisin huopajuttujen kanssa. Tietenkin sitä sitten oli liian vähän jopa pipoon, mutta muutaman kerran purettua ja uudestaan mitoitettuna langasta tuli virkattua 10:n koululla panta. Tätäkin voi käyttää ponnarin kanssa.

Ei kommentteja: