sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Kurkunkoristeet

Talvi, jos semmoisia noin yleensä enää tulee, alkaa lähestyä, ja kaikenlaiset lämmittävät oheishöhät pitää kaivaa esiin. Eiku... Siis tehdä uudet, kun vanhat on väärän värisiä, kulahtaneita, tai liian tylsiä tai vanhoja. Lankalaatikkoon on aikojen saatossa päätynyt erilaisia lankoja (ja täytyy kyllä tunnustaa, että lankoja tulee aina ostettua myös lisää). Jännistä langoista on helppo tehdä kaulaliinoja. Pari kerää riitää hyvin yhteen huiviin. Sitten piti vaan vielä päättää, että millaista pintaa tekisi. Kumpikin langoista oli kirjava, joten mikään kovin jännittävä pintakuvio ei näkyisi. Päädyin siis yksinkertaisiin malleihin, kokeiltuani tavallisesta villalangasta monia Erika Knightin toimittamissa kirjoissa olevia malleja. En siis vielä päässyt tulkitsemaan omituisia englanninkielisiä ohjeita erilaisille pitseille, mutta ehkä ensi kesänä sitten uskaltaa :)

Yksi valintakriteeri pintamallille oli se, että se toimii sekä oikealta puolelta että nurjalta puolelta katsottuna jotenkin järkevästi. Korinpohjaa muistuttava pinta oli ihan kiva tehdä. Lopusta langanpätkästä virkkasin pienen kukan. Saa sen irti, jos siihen kyllästyy, tai se tuntuu ihan typerältä lisäkkeeltä tai osoittaa olevansa aina tiellä huivia solmiessa.

Tämä lanka tuli ostettua Tallinnasta tässä hiljan. Hempeää kuin mikä, mutta kun talvitakki on musta, niin ei moinen hempeily haittaa. Tallinnan lanka- ja kangaskaupat ei olleet ihan niin hyviä kuin oletin. Kiersimme jonkun puolenkymmentä kumpiakin, keskustassa ja Mustamäellä asti. Paras lankakauppa oli Kaubamajan pohjakerroksessa Liann-Lõngad. Kangaskaupoissa oli kamalia verhoja ja keinokuitukankaita (ja vähän lankoja). Vanhassa kaupungissa oli kyllä yksi kiva kangaskauppa, Trend tekstil (tai jotain sinnepäin) Väike-Karjalla, jossa oli kunnollisia villakankaita. Kunnollista huovutusvillakauppaa en löytänyt, Jardinissa (raatihuoneentorin takanurkalta alaspäin) oli kyllä korillinen ja raatihuoneen vierellä pikkukaupassa jotain. Vielä jäi kartalle vinkkejä toista toivioretkeä varten :)

Ei kommentteja: