perjantai 5. lokakuuta 2007

Ruudullinen keittiö


Viimein on jonkin huoneen sisustus "valmis" :) Tai ainakin tekstiilit on sovitettu toisiinsa, vaikka kaikki ei olekaan uutta. Keittiön kaapit eivät ole valitsemiani, ja makuuni ne ovat turhan tummia, mutta muutoin sisustus alkaa olla voiton puolella. Keittiö sai toisen ruudullisen maton ruokapöydän alle - nyt taitaa olla jo vähän turhan ruudullista :) Tämä matto oli kangaspuissa 150 cm leveä, ja nyt valmiina sen leveys on 134 cm. Pituutta matolla on 271 cm ja se painaa 12,6 kg (nämä tiedot on siis tarkoitettu niille, jotka aikovat kaksipuoleisia mattoja varten hankkia kuteita). Ruutuja on jälleen seitsemän, eli ne ovat leveänpiä kuin tuossa toisessa matossa, ja tietenkin niistä piti tasapainon vuoksi tehdä myös pidenpiä. Kaksipuoleiset matot ovat mukavan paksuja, ja pysyvät hyvin paikoillaan.

Yllättävää kyllä, tämän maton tekemiseen meni saman verran aikaa kuin kapeamman maton tekemiseen, eli 17 tuntia. Ehkäpä nuo isommat kangaspuut auttoivat siihen, että syvyyssuunnassa oli enemmän tilaa, jolloin polkusta painaessa myös loimien väliin jäi enemmän tilaa, ja puolan sai oikeasti heitettyä välistä, eikä sitä tarvinnut siirrellä terävien kalastajanlankaloimien välistä muutaman sentti kerrallan. Sadan pikkuletin teko hapsuihin sitten kestikin kaksi iltaa.

Ensimmäinen matto tuli sovitettua nurkan tummansiniseen verhoon ja keittiön kappaverhoon. Tämä matto piti lisäksi sovittaa olohuoneen sisustukseen, sillä enemmän sitä varmasti olkkarin suunnasta tulee katseltua kuin keittiöstä. Aikataulun kanssa uhkasi tulla ongelma, sillä vuoro kudonta-asemalle vapautui pari kuukautta odottamaani aikaisemmin. Siispä piti ulkoistaa kuteiden hankinta: äitini ystävällisesti kävi hakemassa Leppävaaran torilta Someron Langan torikauppiaalta kuteet, jotka olin puhelimitse tilannut. Värin kuvaaminen puhelimitse on hieman haastavaa ;)

Kumpaakin loimea taitaa olla vielä jäljellä Tapiolan kudonta-asemalla. Ottakaa yhteyttä Maikkiin, jos ruudulliset kaksipuoleiset matot kiinnostavat!

Ei kommentteja: