sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Hyytymys neulontaan, siispä jotain muuta


Keväällä iski joku väsähdys lankoja kohtaan. Kesälläkään ei ole juuri lankohin tullut koskettua, mutta eiköhän nyt syksyn myötä taas pääse vauhtiin. Tauko varmaan teki hyvää.

Vaikka kesä oli kovin työntäyteinen ja kiireinen, jotain käsityönkaltaista sai tehtyä. Vuosikausia keittiön välitilan laatat ovat vaivanneet minua: ne olivat rumat ja uuden liesituulettimen (vuosia sitten tapahtuneen) hankinnan myötä sen alta puuttui vähän laattoja ja ruskea seinälevy näkyi.



Ruskea ei noin muutenkaan ole lempivärini, mutta keittiön kaapinovien kanssa olen oppinut elämään. Kesäloman ensimmäinen viikko tuli sitten käytettyä laattakauppoja kierrellen, jotta keittiö viimein saisi vähän uutta ilmettä. Ennen remonttia keittiön pitkä seinä näytti tältä:



Mankkaalta löytyi mitä mainioin laattakauppa, Upofloor, jonka valikoimat löivät mennen tullen kaikki muut laattakaupat. Lainasivat jopa näytelaattoja kotiin, jotta värin sai oikeasti ihmeteltyä. Ilman lainalaattoja olisin saattanut haksahtaa luonnonvalkoisiin laattoihin, ja lopputulos olisi näyttänyt aika samalta kuin ennen. Kirkkaanvalkoiset näyttivät paljon paremmilta tulevassa luonnollisessa ympäristössään.



Hienoista italialaisista 13 cm * 7,5 cm laatoista (aivan erikokoisia kuin edelliset 15*15) onnistui pienellä saumavälillä tekemään tiiliseinämäisen mallin ilman, että kovin montaa laattaa joutui pilkkomaan. Varsinkin jokaisen laatan halkaiseminen yläreunasta ei houkuttanut lainkaan. Uusissa laatoissa oli kiva epätasainen pinta, joka elävöittää seinää, eikä ensi kertaa itse laatoittaessa (isä teki suurimman osan työstä vessaremontista, jossa toimin lähinnä apulaisena) syntyneet mahdolliset pienenpienet korkeuserot näy ;) Onneksi isä jälleen auttoi alkuun ja minulla oli myös hyvä apulainen, joka hoiti laattojen halkaisemisen - on muuten yllättävän hankalaa hommaa saada reunoiltaan paksumpi laatta halkeamaan suoraan. Lopuksi vielä virkkasin uuden rätin jostain vanhasta bambu-langan jämästä, koska vanha rätti tuhoutui remontissa.




Ei kommentteja: