torstai 24. kesäkuuta 2010

Viimeisteltyjä emalointeja

Viime syksynä kävin Thuja designissa emaloinnin jatkokurssilla, jossa teimme mm ikkunaemalointia. Koska jälleen ahnehdin niin paljon, kaikki jäi viimeistelemättä. Siispä vasta nyt keväällä ja seuraavalla (tämän viikon) kurssilla sain nuo viimeisteltyä - en tosin kaikkia vieläkään.Kokeilin ensin kurssilla tehdä reunat emalikoruun juottamalla kaksi palaa yhteen, sillä edellisillä kursseilla olen täysin kypsähtänyt kolikkoreunojen nakutteluun.

"Reijittimellä" tehty reiän keskusta oli kiva, joten jatkoin reijittimen käyttöä yrittäen tehdä sillä keskeltä auki olevan renkaan. Pieleenhän se meni, mutta eihän se mitään haittaa - vaihdetaan vaan designia ;) Pieleen mennyt päätyi päätyi kaulakoruun, ja ehjät rinkulat korviksiksi. Viimeitely viipyi lenkkien tekemisen laiskuuden kanssa iäisyyden.

Ikkunaemalointia harjoittelimme pienillä reijillä. Sormuksessa värit tosin eivät yleensä näy, sillä valo ei pääse niitä tuomaan esiin. Ei se silti haittaa mitään, hauskempaa tuo oli kuin kivenistutus :) Keskellä tässä on 2 mm reikä, joka on emaloitu umpeen mustalla valoa läpäisemättömällä emalilla ja reunoilla 1 mm reikiä, jotka on emaloitu läpikuultavalla turkoosilla värillä. Reunat on pyöristetty tynnyriksi, jolloin sormus näyttää vähän massiivisemmalta. Kynsilakatkin on kuluneet hopealevyjä viilaillessa ;)

Ei kommentteja: