sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhannushuivi ja kesähame

"Kuinka monta huivia sulla oikein on?" - ei selvästi vielä tarpeeksi, sillä seuraava hauska huivi piti virkata Novitan kesä 2010 -lehdessä olleen ohjeen mukaan. Kävin keskiviikkona katsomassa olisiko Novitan tehtaanmyymälän muuttomyynnissä mitään kivaa tarjolla, mutta en oikeastaan löytänyt mitään. Päädyin kuitenkin kokeilemaan tässä ohjeessa käytettyä Puro Batik -lankaa, vaikka se onkin akryyliä, eikä tekokuidut ole lemppareitani, ja vaikka varsinainen Puro-lanka oli niin suuri pettymys. (Annoin lopulta pyöryläjakun äidille.) Ehkä akryyli on helpompaa ominaisuuksiltaan tai palautteesta on otettu opiksi, värit nimittäin toimivat paremmin tässä langassa. Vääränväriset langasta poiskelatut pätkät kuluivat näppärästi hapsuihin.

Kävin pari viikkoa sitten jotain muuta (tulevaa) tarvetta varten Eurokankaassa, josta löytyi neljää erilaista kivaa pallokangasta, joita oli pakko ostaa kesähameen verran. Ylimmässä rimpsussa on yksi kankaanleveys, toisessa kaksi, kolmannessa kolme ja alimmassa neljä kankaanleveyttä, elikkä kunnon leveä helma :)

5 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Se on sellainen viileän kesäinen huivi.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein kaunis!

Marja Koivusalo kirjoitti...

Hauska kuva.

Marja Koivusalo kirjoitti...

Siis edellinen kommentti oli Marjalta joka on/oli mukana ompeluseurassa ja joka muutti juuri Turkuun (ihan vaan selvennykseksi).

sannas kirjoitti...

Kiitos! :)