torstai 27. joulukuuta 2007

Joululahjat


Nyt on joulu takana, ja pitäisi keksiä, mitä käsitöitä sitten tekisi - enää ei ole tarkkaa ohjelmaa joka "vapaahetkelle", että ehtisi saada kaikki lahjat valmiiksi. Viime viikot ovat kuluneet virkaten, ja jälleen lähinnä Novitan Huopasesta. Ensinnä tein kamalan kasan huopakukkia ja lehtiä Novitan talvi 2007 -lehden ohjeen mukaan. Tuloksena oli ainakin paljon puhtaita pyyhkeitä ;) Ompelin kukat kiinni risurenkaisiin (en styroksiin, kuten ohjeessa) ja viimeistelin kulta/hopea-(Novita)langalla, että kukat pysyvät nätisti paikoillaan.

Lopuista kukista tein koristeita: kukka ja muutaman vihreä lehti rautalankaan, ja virkataan rautalanka piiloon. Kuva on ihan kamala, kun tietenkin oli ihan pilkkopimeää. Miksei voinut olla lunta jouluna, pitääkö kaiken lumen sataa Pohjois-Amerikkaan tai -Afrikkaan?!? Ihan epäreilua, yrittää nyt kuvata tummansinisiä kukkia tässä pimeydessä, viime hetkellä, kun on ihan pakko jo paketoida lahjat ennen joulupukin lähtöä.



Seuraavaksi ohjelmassa oli jättiläistohveleiden virkkaus. Mistään ei löydy oikeankokoisia tohveleita, joten piti yrittää laskea, minkä kokoiset tohveleiden pitäisi olla ennen pesukoneeseen laittamista. Ohje on Novitan lehdestä (en nyt löydä oikeaa yksilöä), vertasin kengänkokoa ja tossun ohjepituutta, ja laskennallisesti noista olisi pitänyt tulla noin kokoa 47, mutta ei, niistä tuli liian isoja. (Kuvasta unohtui mittanauha, sohvan käsinoja on 60 cm, eli siitä voi vähän päätellä: siniset ovat jo käyneeet huovutuspesussa, harmaat ovat vasta menossa pesuun.) Tein samoin virkaten kaksinkertaisella langalla koetilkun, joka on nyt kahteen kertaan pesty: toinen kerta kutisti tilkkua vielä vähäisen (n. 10%). Eli koitamme pestä tossut toiseen kertaan, ja jos muu ei auta, voinee niihin neuloa jonkinlaista vartta, etteivät tipu heti jalasta.

Sitten vaihdoin langan materiaalin 925 sterling -hopeaan, pujoittaa siihen sodaliittisiruja, ja jatkaa virkkaamista: tuloksena oli ainakin omasta mielestäni kiva kaulanauha (pitää ehkä tehdä itsellekin jotain vastaavaa). Toinen tekemäni koru on ensimmäisen tekemäni hopeakorun kaltainen, koska sen saaja on pitkään ihaillut tuota rannerengasta. Lopuksi kolmanteen koruuntuli pujoteltua vaijeriin makeanveden mustia peacock -värisiä helmiä vuorotellen sinivihreiden siemenhelmien kanssa. Siitäkin tuli ihan kiva, nuo helmet olivat mukavia soikeloita, vaikka eivät kyllä minulle mieluista väriä, ovat ne saajalleen sopivia.

Pikkaisen meni aikataulu pitkäksi, viimeinen lahja valmistui vasta jouluaattona, ja jäi jälkitoimitukseen. Ohje on Novitan talvi 2007 -lehdestä, ja se oli vaan ihan pakko tehdä, kun pukine näytti niin hauskalta. Lankana työssä on Novitan Foxi ja Mambo, sävytys vaunuihin. Äiti ehdotti, että lisäisin huppuun korvat (niitä ei ohjeessa ollut), ja kyllähän korvat tuohon hyvin istuvat. Haukku auttoi kiltisti korvien sopivassa sijoittelussa, ja pääsi palkkioksi kuvaan.

Viivin villapaita oli liian suuri, kuten vähän pelkäsinkin. Pituus on sopiva, mutta koira liian laiha ;)

3 kommenttia:

tuike kirjoitti...

eksyin blogiisi. Kiinnostava. Olet kätevä ja sen lisäksi AHKERA. Minäkin suunnittelin joululahjoiksi yhtä sun toista, mutta aika vähäisiksi jäi tekemiset. Täytyy käydä toistekin katsomassa mitä puuhaat.

sannas kirjoitti...

Juuh, pitää varoa, ettei harrastus muutu suorittamiseksi :) Vaan, ei siitä vielä ole vaaraa ollut, vaikka aikataulutettua tehtävää onkin riittänyt.

Hienoja töitä ja kuvia sinullakin on blogissasi!

Kristiina kirjoitti...

Tosi hienoja nuo huoparuusut ja niistä tehty kranssi! Tuollainen olisi kaunis vaikka seinällä tai ruokapöydän keskuskoristeena tms.