maanantai 13. huhtikuuta 2009

Toinen puoli pussia

Joskus viime syksynä Novitalle eksyttyäni tuli ostettua kokonainen kilon pussillinen mustaa Wool-lankaa. Jos ei ole havaintoa ohjeesta tai visiota, voi käydä niin, että tulee ostettua liikaa lankaa, ja moiset kilon pussilliset ovat ihan liian helppoja "saaliita" :) Mieluummin kuitenkin ostan yhden (jos toisenkin) kerän liikaa, kuin jälkikäteen kiroilen langan loppuneen kesken. Tein tuosta pussillisesta jo yhden villatakin. Sitä onkin tullut käytettyä todella paljon, koska menossa on ollut musta kausi vaatteiden suhteen. Nyt on kuitenkin kevät, joten jotain kevyempää ehkä pitäisi olla - väriäkin toki ;) Heti tuon edellisen valmistuttua kaikkien muiden touhuilujen seassa on aina välillä tullut kudottua toista, lyhythihaista villatakkia; lankapussista jäi yli yksi kerä (50 g). Kutominen kuitenkin tuntui kestäneen ikuisuuden!

Malli on Novitan syksy 2007 lehdestä: "Viehättävässä neuleliivissä on suloiset perhoshihat". Joopajoo, suloinen musta liivi... Vaihdoin mallineuleen Erika Knightin pitsikirjassa olevaan vähemmän kokonaiseen kuvioon (kuvasta ei ihan saa tolkkua, kuusimaiselta näyttävää pitsiä se kuitenkin on). Ihan hyvin näköjään voi käyttää samasta langasta tehdyn ohjeen mitoitusta ja tehdä toisenlaisen kuvioinnin :) Tässä mallissa on mukavan vähän saumoja, koska kainaloihin asti liivike (mikä lie, ei liiveissä ole hihoja!) neulottiin yhtenä kappaleena, ja nappilistatkin syntyivät samalla. Sentit kertyivät todella hitaasti siis, mutta viimeistelyssä voitti paljon.

Seuraavaksi on pakko kuluttaa lankalaatikoihin kertyneitä ostoksia, sillä nyt myös kaikki keskeneräisten töiden säilytyslaatikot olohuoneessa ovat täynnä keriä, ja vain kaksi projektia on kesken. Onneksi on monet kesälangat (värillisiä ;) odottamassa - lisää säilytyslaatikoita en osta!

Ei kommentteja: