sunnuntai 8. heinäkuuta 2007

Vaalea kesäpaita


Melkein kaikki tekemäni kutileet ovat olleet jollain lailla kirjavia, samoin ovat hameeni. Siispä päätin tehdä jotain yksiväristä. Modasta (3/2007, tämä onkin ollut täynnä hyviä ohjeita!) löytyi oikein kaunis, Sirdarin Just Bamboo -langasta oleva kesäpaita, johon tuli sitten hankittua langat. Lanka on aivan ihanan pehmeää, helppoa kutoa, eikä nauhamainen lanka purkaudu (toisin kuin tuo Novitan Malibu yrittää aina tehdä). Värejä ei ollut kovin montaa tarjolla, mutta onnekseni haluamani luonnonvalkoista oli.




Lehdessä varoteltiin, että "neule on mitoitukseltaan aika tiukka, mutta se muotoutuu päällä". Tein aivan itseni kokoisen paidan, ja tuo on kyllä kaikkea muuta kuin tiukka! Miksi nämä kaikki yrittävät olla telttoja? Sekä langan että ohjeen mukaan käytin 5,5 puikkoja, ja paita on aika pletku, valuu mihin suuntaan sattuu painovoima vetämään. Se onneksi vähän kaventaa sentään tuota telttaa, eikä tuo ihan mahdu tippumaan kaula-aukon kautta päältäni.

Nyt menen langanostolakkoon kesäksi! Pitää ensin tehdä kaikki keskeneräiset pois pyörimästä nurkista. Listassa on n. kahdeksan työtä. Jos niistä nyt edes puolet saisi tehtyä...

Ei kommentteja: