torstai 5. huhtikuuta 2007

Lanka loppui kesken!


Harjoittelin uutta tekniikkaa, haarukkapitsiä, sillä uuden oppiminen on kivaa. Yllättävän helppoa tuo oli, kun alkuun pääsi. Mutta melkoista kierutusta. Onneksi tajusin jo heti alusta, että yli 200 lenkkiä yhdellä puolella ei millään mahdu haarukkaan, vaan kannattaa apulangalla niputtaa tuota sopiviin pätkiin (21 lenkkiä) yhteenvirkkausta ajatellen. Ohje on Novitan Talvi 2006 -lehdestä, lankana käytin (hommaan vähän turhan paksua) Aino-lankaa.



Harmikseni lanka loppui kesken! Huivista jäi puuttumaan yläreunasta reunus, ja alareunasta hapsut. En kuitenkaan lähde purkamaan pantaa tai kauluria, että saisin tähän työhön jotain lisää, sillä ne ovat osoittautuneet erittäin hyviksi asusteiksi. Näinkin huivin yläreuna näyttää aika kivalta, enkä ehkä niin ole hapsuihminen. Voi tuota käyttää noinkin, oikeastaan yläreuna on aika hieno, kun siinä on tuollaisia kauniita kaarokkeita. Jos ei muuten, niin onpahan kaulahuivi.
Juuri eilen tuli yhden ystävän kanssa puhuttua, että pitäisi olla vertaisverkko langanloppujen vaihtoa varten. Kerran jos toisenkin sitä joltain lankahamsterilta löytyisi joku keränloppu, jolla joku toinen saisi oman tekeleensä saatettua loppuun ilman hätäratkaisuja. Tämä kuitenkin vaatisi, että lankahamsterit luetteloisivat lankansa (taitavat kyllä tehdä niin noin muutenkin) ja punnitsisivat langanloput.
Mietin sitten aamulla, kun tajusin langan loppuvan kesken tällä kertaa, että millaisen tiedonsiirtoprotokollan tuo vaatisi, ja miten tällaisen vertaisverkon saisi toteutettua... Johonkin SQL-kantaan varmaan löytyisi helppo webbikäli, jolla jokainen luetteloisi langanloput, sitten jotain olemassaolevaa P2P-sovelusta varmaan voisi käyttää tuon lankatiedon hajautukseen. Sitten vaan pyyntöjen lähetysprotokolla (lankaahan voisi löytyä useammasta lähteestä), varmaan ilmoituksen pyynnöstä pitäisi tulla sähköpostiin, ja siitä linkki tuonne P2P-softan puolelle, että suostuuko lankaa toimittamaan, ja sitten vaan langat postiin...

2 kommenttia:

Ursula kirjoitti...

Hih, langanvaihtoprotokolla! Muista kehittää siitä riittävän geneerinen että sitä voi käyttää myös helmien vaihtoon. :D

Upean muhkea huivi, tulee lämmin jo katsellessa. Minusta hapsut olisi ehkä jopa liikaa tuohon..

Kristiina kirjoitti...

Joo, ja mä voin huolehtii että siitä tulee myös helppokäyttöinen ;D

MÄ oisin kyllä valmis punnitsemaan ym. langanpätkät, koska toi vaihtohomma ois älyn hyödyllinen.

ps. tosi hieno huivi, ihana!