perjantai 28. lokakuuta 2011

Lontoon lankakaupat

Kesälomareissu suuntautui Lontooseen. Selvitin etukäteen lankakauppoja Ravelry-foorumilta, ja sainkin pitkän vinkkilistan. Pikkuliikkeet oli pieniä verrattuina esim. Menitaan, sen Soukan outlet-myymälästä tai Nordian lankamaailmasta nyt puhumattakaan. Lankoja oli vain vähän esillä, ja nekin todella kalliita (monet 4-5 puntaa 50 g, erikoisemmat yli 10 puntaa kerä). Toisaalta tavarataloissakin oli isoja käsityöosastoja.

Hauskin oli Liberty-tavaratalo, jossa oli tarjolla kaikenlaista hämmentävää design-esinettä vanhassa talossa (hyvä paikka ostaa esim. joululahjaksi 150 puntaa maksava painava nahkainen possu). Lankaosastolta löytyi Rowanin lankoja, joista sorruin ihanan pehmeään puoliksi merinovillaa, puoliksi puuvillaa olevaan 40-asteen konepesun kestävään lankaan. Tosin raskin ostaa vain 200 gramma, josta piti sitten kehitellä jotain pientä.



Päädyin tekemään pienen haalarin, sillä lanka tuntui oikein ihanalta eikä varmaankaan kutita. En saanut mitään ohjetta täsmäämään langan mallitilkkuun, joten jouduin soveltamaan. Otin lähtökohdaksi Modan 1/2011 lehdessä olleen pikkuhaalarin ohjeen. Koska minulla ei ole mitään havaintoa lastenvaatteista, kyselin kavereilta, jotka sanoivat, että vetoketju on näppärämpi kuin ohjeessa olleet nepparit. Siispä päädyin ensimmäistä kertaa ompelemaan neuleeseen vetoketjun. Vetoketjullisen lahkeen jouduin tekemään viiteen kertaan, ennen kuin sain kaiken oikein. Lopputulos ei ole ollenkaan samanlainen kuin ohjeessa, mutta toivottavasti mittasuhteet tulivat oikein.