sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ei lahjoja!

Kaverit pitivät synttärijuhlat. Lahjat olivat kiellettyjä, mutta bileisiin piti pukeutua Woodstockin tyyliin. Ihan lahjoitta ei millään voinut lähteä liikenteeseen, joten tein juhlakaluille napinläpikukat hippityyliin. Enemmän tuli panostettua sitten pukeutumiseen, mikä oli kai tarkoituskin. Ajattelu lähti liikenteeseen kukkaiskansasta eli kukista. Alunperin tarkoitus oli tehdä kukkaiskaulakoru huopakukista, mutta homma "hieman" karkasi käsistä. Osasyy oli varmasti herkulliset karkkivärit, joita Novitan Huopasesta oli hiljan tullut markkinoille. Minun piti pitää lankaostoton tammikuu (tipattoman tyyliin), mutta ei siitä sitten tullut mitään - oli siis ostettava uutta lankaa.

Ei sitä nyt muutaman kukan takia kokonaista kerää tarvitse, joten kaulakoru muuttui hartiahuiviksi. Ehkä sitä voi käyttää sitten muulloinkin :) Tässä on harvinaista kuvamateriaalia: työ kesken. Jotta samanväriset kukat eivät olisi päätyneet vierekkäin ja jotta tietäisin, minkäkokoinen huivista oli tulossa, asettelin kukat vanhan hartiahuivin päälle. Samalla sai mietittyä, missä järjestyksessä kukat piti kiertää, jotta ne saisi kiinni toisiinsa yhdellä virkkauskierroksella (ettei tarvi päätellä). Yhdistämistä varten laatikosta löytyi tummansinistä virkkauslankaa (mikähän vanha suunnitelma tuli tuhottua?)

Huopasta kului noin kuusi kerällistä, jokainen eri väriä. Oranssinkeltaista on vain kukkien keskellä ja farkunsinistä vain reunoilla. Järjestelmällinen insinööriys iski kukkia tehdessä, ja jokaista väriyhdistelmää piti virkkaaman viisi kappaletta. Suunitelman sotki se, että lanka ei riittänytkään 35 kukkaan (sisuksiin ja reunuksiin). Kahta väriyhdistelmää on lopulta vain yhdet, mutta kirjavasta lopputuloksesta tätä ei huomaa :) Kukkia huivissa on 89. Niiden virkkaamiseen meni viikko ja yhdistämiseen viisi päivää - ei tullut edes kiiire ;) Jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt ehkä laittaa kuusikulmaiset kukat 90 astetta toiseen asentoon eli seisomaan yhden terälehden päälle kahden terälehden sijaan, jolloin huivista olisi tullut aavistuksen korkeampi.

Vaatteet tuli lainattua kaverilta. Hameen vetoketju piti vaihtaa, sillä vanha oli hajonnut. Hankaluutta toi se, että vanha ketju oli oikein kunnolla kiinni siksakilla ja osittan kangas oli todella haurasta. Varovaisesti edeten sain vetskarin purettua ja uuden asetettua. Huivin kukkia virkatessa tein kaksi ylimääräistä kukkaa, ja kiinnitin ne pinneihin. Keskijakausta varten hiuksia piti kouluttaa pari päivää, mutta lopulta pinnejä ei olisi tarvinnut vaan ne päätyivät ihan vain koristeiksi. Asun täydensi lainakengät, joissa oli 10 cm korot. Niillä oli yllättävän hyvä kävellä ja tanssia :)