maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kaikki järjestykseen!

Kaappeja ja komeroita siivotessani vastaan tuli pari laatikollista matonkuteita. Jotta tavarat pysyisi järjestyksessä toisessa hyllyssä, päädyin virkkaamaan koreja trikookuteesta. Lopettamaan en pystynyt, ennen kuin kaikki oli käytetty!



Miten muuten virkatessa saa kerroksen vaihtokohdan pysymään samassa kohtaa? Minulla se lähtee vaeltamaan, kuten etuoikealla olevan korin etureunasta näkyy.

Ensi sunnuntaina voikin sitten mennä käsityötarvikekirppikselle myymään loput kaappien löydöt, joista raskin luopua ;)

5 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

kivoja koreja. en juuri virkkaa, mutta luulisin, että kerros aloitetaan ketjusilmukalla ja päätetään kerros siihen. vähäv huonosti selitettynä.

sannas kirjoitti...

Kerros päätetään piilosilmukalla ja seuraava kerros aloitetaan ketjusilmukalla ja sitten kiinteitä silmukoita. Tuolla tavalla kuitenkin se kerroksen vaihtokohta siirtyy kokoajan vasemmalle :(

Pitääkö siis kerroksenvaihtoketjusilmukan kanssa samaan silmukkaan tehdä kerroksen alussa vaiko lopussa kiinteä silmukka... Alussa vissiin, pitää kokeilla joskus, kun taas virkkailee.

kristiinakoo kirjoitti...

Upeita, ihan kuin jostain design-liikkeestä (= voisit myydä kovalla hinnalla :))

Itse olen saanut kerroksen pysymään paremmin kohdallaan niin että olen tehnyt joka toisella kierroksella kiinteän silmukan ns. liian alkuun eli ensimmäiseen silmukkaan enkä vasta toiseen, ja sitten kerroksen lopussa jättänyt viimeisen tekemättä siten että olen tehnyt kaksi silmukkaa yhteen. ja sitten joka toisella kerroksella toisin päin, eli ensimmäinen silmukka normaalin kohtaan eli toiseen silmukkaan ja lopussa viimeinen normaalisti viimeiseen silmukkaan.

Hmm. Saikohan tuosta nyt mitään selvää... :)

ps. Sanna kuulin uutiset, sydämelliset onnittelut :))))

sannas kirjoitti...

Heh, kiitos :)

Kyllä mä luulen, että tuosta ohjeestasi jotain tolkkua saa. Kokeilen joskus, kun taas virkkailee jotain, jossa pitää vaihtaa kerrosta.

Pitäs vaan keksiä lisää yhdellä kädellä tehtäviä käsitöitä, kun kädet tuppaa olemaan vähän varattuna. Siksi tuo korien virkkailu oli aika sopivaa, kun työn pystyi tiputtamaan ihan milloin vaan pois käsistään ;)

sannas kirjoitti...

Ps. Loput matonkuteet tuli myytyä maaliskuun lopussa käsityötarvikekirpputorilla. Aivan mahtava pieni tapahtuma!