perjantai 20. maaliskuuta 2009

Esirippu on noussut!

Minut houkuteltiin mukaan auttamaan teekkarispeksin puvustamisessa. Eilen oli ensi-ilta, hieno näytelmä! Kannattaa käydä katsomassa ;)

Kivointa oli tutustua siihen, mitä kaikkea moisen näytelmän tekemiseen kuuluu. Parhaiten tietenkin tutustui puvustamiseen: harmikseni en päässyt suunnittelutapaamiseen, joten kaikki oli suunniteltu, kun pääsin aloittamaan. Ensin metsästettiin käytettyjä vaatteita ja sitten kankaita, sitten päästiin modifioimaan valmiita vaatteita näyttelijöiden päälle sopiviksi ja enemmän näytelmään sopiviksi. Pidensin hihoja, kavensin takkia jne. Sitten teimme lakanasta protoja, joita sovitettiin näyttelijöille. Camillan puvun proto osoitti, että suunnitelma ei ollenkaan vastannut ajatusta hahmosta, joten meni aivan uusiksi - pääsinpähän sitten suunnittelemaan! Lähtökohta oli "domina", ja siitä sitten googlailemaan asuja. Tämmöinen sitten tuli tehtyä.
Se on yhdistelmä kahdesta kaavasta ja yhdestä mekosta. Hieman oli nysvättävää ja mietittävää, mutta lopputulos oli hieno (vaikka itse sanonkin ;)

Helpompi nakki, jota kuitenkaan muut eivät halunnet tehdä, oli Gertruden jakku. Siihen löytyi kaavat Modasta, mutta hieman piti tehdä muutoksia. Selän helmaliehuke madaltui, ja kaulukseen tuli tehtyä käänteet. Hihoja tuli lyhennettyä ja kavennettua. Toinen puvustaja teki hameen ja tyrnyyrialushameen. Kokoonnuimme pari kolme kertaa viikossa teekkarikylään leikkelemään kankaita, ihmettelemään tekeleitä ja ompelemaan vaatteita. Vaikka oli aika homma raahata ompelukonetta, käsityöpakkia ja kangassäkkejä ympäriinsä, oli kiva tehdä yhdessä eikä yksin.

Siispä kaikki katsomaan speksiä! Se lähtee nyt kiertueelle ympäri Suomen, ja palaa takaisin Helsinkiin ensi kuun alussa. Liput saa näppärästi ostettua speksin webbisivulta, josta löytyy myös esitysajat ;)

Ei kommentteja: