tiistai 9. lokakuuta 2007

Vaijeriviritelmät


Ensimmäiset isommat helmiharjoitelmat ovat valmistuneet (ja viimein ehti valoisan aikaan kotiin niitä kuvaamaan), kun vaijerit ja kuminauhat kolahtivat postilatikkoon. Mustien helmien malli on Irene From Petersenin kirjasta Silver Wire Jewelry, vaikka kyllä tuo letittäminen ihan peruskauraa on. Yllättävän hankalaa oli aloittaminen, varsinkin kun puhelin soi ja kädet loppuivat kesken. Helmiä on kolmenlaisia: yhdet hematiittia, toiset muistaakseni onyxia ja kolmannet jotain tummansinisiä, kiiltäväpilkkuisia, kaikki 4mm kokoisia. Pitää näköjään jatkossa kirjoittaa tarkemmin ylös, mitä on tullut ostettua :) Kaulakorun ohjeessa oli virhe: tarvikeluettelossa on oikeanpi määrä, mutta ohjeessa siitä käsketään leikkaamaan jotain ihan omituisenmittaisia pätkiä. Kuvassa ovat siis sekaisin kaula- ja rannekorut.

Toinen tekele on Barcelonan tuliaisista, Casa Torresista ostetuista 4mm Lapis Latsuleista koottu hässäkkä. Vaijeri on SoftFlexin Sterling Silver Extreme -vaijeria 0,36 mm paksuisena (kuten ylläkin). Oikeastaan se on tähän työhön turhan ohutta, mutta paksumpi vaijeri ei olisi mahtunut helmien reijistä läpi tarpeeksi moneen kertaan.

Tässä olisi myös tarkempi kuva kivistä ja tekniikoista. Mustat helmet siis on kolmeen eri vaijeriin pujotettu, ja letitetty sitten siten, että joka kohdassa yksi helmi on pullautettu paikoilleen. Siniset helmet ovat periaattessa verkko, jossa myös on kolme "riviä": vaijeri pujotetaan joka toisella kerralla uuden helmen läpi, joka toisella edellisen rivin helmen läpi. Tähänkin löytyy ihan ohjekin yllä olevasta kirjasta, jos ei muuten onnistu :)

Viimeisenä on Casa Torresin rihkamista koottu hassu rannerengas, jossa helmet ja rautalankaspiraalit on pujotettu 1 mm joustolankaan. Helmiä jäi jokunen vielä yli, niistä voi nysvätä jonkun kaulakorun ja vaikka korvikset jossain vaiheessa, kun inspiraatio iskee.

Ei kommentteja: