lauantai 23. kesäkuuta 2007

Kesätoppi

Vihreä kausi jatkuu, ensimmäisenä lankakaupassa näkee aina vain vihreitä lankoja. Mutta ei kai siitä harmia ole, kaappi on ennestään täynnä sinistä ja ruskeaa, joista jälkimmäinen ei kyllä ole koskaan sytyttänyt. Lähinnä ongelma on ollut se, että kaikki vaatteet ovat jotenkin kirjavia, raidallisia, ruudullisia, tai muuten kuvioituja. Vaikka värit sopisivatkin yhteen, kuosit riitelevät pahasti. Jotain siis tarvisi tehdä, ja se jokin on yksiväriset topit ja paidat.


Modan toissanumerossa, 3/2007:ssa oli monta hienoa kesätoppia. Tässä tuli itse käytettyä annetun langan sijaan Limone-lankaa, sillä en jaksanut jahdata "oikeaa" merkkiä pitkin Helsingin lankakauppoja, vaan pyysin myyjältä jotain vastaavaa - ja ihan hyvinhän tämäkin lanka toimi. Lanka oli jopa jossain tarjouksessa (vaikka taas menikin melkein satanen, kun lankakauppaan eksyi...). Paidasta olisi voinut taas tehdä muutaman sentin pidemmän, muuten siitä tuli ihan hieno. Selän kukassa tein hieman toisin kuin ohjeessa: tein ensin keskelle renkaan, ja virkkasin terälehdet kiinni valmiiseen renkaaseen. Ohjeessa ne aina virkattiin kiinni edelliseen piilosilmukoilla. Lopuksi virkkasin ohjeenmukaiset kiinteät silmukat ja pylväät kukan keskelle.



3 kommenttia:

Ursula kirjoitti...

Onpa upea!
Ei voi kun ihailla taitoa ja ahkeruutta (omasta keväällä aloitetusta villapaitadasta on kohta huimat takakappale valmiina... )

Kännykkäpussin sain sentään valmiiksi, pitääpä muistaa blogata. :)

sannas kirjoitti...

Kiitos, kiitos.

Onhan noita projekteja minullakin vaiheessa, kutominen (ja virkkaaminen) näyttää nyt olevan ainoita edistyviä tekeleitä. Kaikki muu on ihan jumissa, pihditkin on yhä ostamatta...

Arja kirjoitti...

Sain juuri samaisen topin valmiiksi! Kauniilta näyttää sinun versiosi, ilmeisesti kukaan ei ole jaksanut metsästää sitä oikeata lankaa vaan kaikilla tuntuu olevan tämä toppi tehtynä aina muista langoista. Itse käytin toppiin Red Heartin Miami-lankaa.
Hmm.. Vuodatuksen blogia en voi laittaa ilmeisesti tuohon joten blogi osoite on http://arjaneuloo.vuodatus.net/