lauantai 19. toukokuuta 2007

Karkkia



Menita Outlet on vaarallinen paikka, aina tarttuu jotain mukaan. Kun viimeksi siellä kävin, etsimässä kesämekkoon lankoja, oli yhden hyllyn päässä mohair-lankavyyhtejä muutaman euron hintaan - aivan mahtavia värejä! Hyllyn vieressä oli mohairhuivi mallinuken päällä. Millään en keksinyt, miten huivi oli tehty, joten piti sitten tietenkin kysyä myyjältä: kaksi oikein yhteen, langankierto - toista. Oli ihan pakko ostaa yksi karkkikerä!

Ensimmäinen yritelmä oli 101 silmukkaa leveä, mutta huivi vaikutti liian kapealta viiden sentin jälkeen. (Päättelin tuon, voinee käyttää vaikka hiusnauhana. Mohairia on aika hankala purkaa.) Vasta kun tein sitten tämän toisen, 201 silmukkaa leveän, tajusin että alkureuna kinnaa ja tuo 101 silmukkaakin olisi riittänyt. Lisäksi olisi pitänyt luoda silmukat jollain toisella langalla, purkaa lanka lopuksi pois, ja virkata löysästi alku kiinni purkautumisen estämiseksi. Toisaalta, nyt huivi on oikeastaan leveämpi kuin pidenpi (90cm*200cm), eli kiristävä alkureuna voi olla niskassa ja leveämpi loppureuna alhaalla, tuo ei haittaa. Eli aivan toistepäin kuin alunperin kuvittelin, työtä tehdessä olin kokoajan neulomassa huivia "ranteesta ranteeseen" (saikohan tästä selityksestä nyt mitään tolkkua...).

Tämä käsityö kuuluu selvästi hepeneitä-osastoon. Minulla ei ole mitään havaintoa, minkä kanssa moista huivia voisi käyttää, ja millaisessa tilaisuudessa. Tai oikeastaan, on minulla yksi musta samettinen iltapuku, jonka kanssa tämä huivi menisi, mutta eihän moista nyt kovin usein tule käytettyä (eikä samaa iltapukua voi pitää kahta kertaa ;) Ehkä kukaan ei muista 10 vuotta vanhaa pukua...

3 kommenttia:

neja kirjoitti...

Herkullisen värinen on kyllä tuo huivi:)

sannas kirjoitti...

Oli pakko tosiaan ostaa ihan vaan värin vuoksi :)

Tulipahan samalla kokeiltua mohairlankaa (ei ihan minun juttuni), eikä moiset huivit ja hepeneet oikein kuulu tyyliinikään. Väri vaan oli niin hieno, ja hinta varsin sopiva heräteostolle (olisko ollu 2,9 euroa n. 100g vyyhti).

Unknown kirjoitti...

Kiitos, sun blogi pelasti mun illan! Viime keväästä jäänyt toi huivi kesken enkä enää yhtään muistanu ohjetta saati että olisin löytänyt sitä pikkulappua missä se oli..
:-)