tiistai 7. toukokuuta 2013

Pitkästä aikaa

Pääsin pitkästä aikaa korukurssille. Olipa taas mahtavaa! :) Kelloseppäkoululla olevat työväenopiston kurssit ovat kyllä parhaita: taitava opettaja Pia, hienot työpisteet jokaiselle, ja mielenkiintoisia aiheita kursseilla. Tällä kertaa siis ohjelmassa oli kruunuistutuskurssi. Ensin nysvättiin pieni kartio, joka sahattiin kahtia. Leveämmästä osasta tehtiin kruunu, jossa on kolot sekä ylä- että alapuolella, reunat hienosti pyöristettyinä ja kiillotettuina. Sitten jokaisen alareunan kaaren päälle laitettiin juotospala


ja sitten alareunasta irtisahattu pala juotettiin takaisin kiinni. Huomaa näin aikaansaadut hienot valoaukot:

Kaikki tämä oli melkoista millimetripeliä (kiven virkaa toimittavan kristallin halkaisija siis 6 mm), jossa sormien voimat olivat kovilla:

Periaatteessa kurssilla ei oltu varattu aikaa korulle, johon tuo kruunu laitettiin kiinni, mutta onneksi oli aiemmista sormuskursseista sen verran kokemusta, että ehdin tehdä sormuksenkin, koska mitään sopivaa valmista minulla ei ollut.

Lopuksi sitten "vain" juotetaan kruunu kii koruun, painellaan sakarat kiven ympäri, pyöristetään sakarat ja kiillotetaan. (Kuva on vähän hassu, sillä se on ylösalaisin, mutta olipa taas vaikeasti kuvattava kohde.)

Vaikka lopulta juotospalat karkailivat ja tuhrivat kiillotukset, kivi upposi vähän turhan syvälle ja kiinnittäessä onnistuin murjomaan sen vielä vähän vinoon, olen täysin tyytyväinen lopputulokseen! (Kerrankin ehti valmiiksi asti kurssin puitteissa ;)